Eladó tégla lakás 82 négyzetméter – Szeged, Bihari utca 10/B

Irányár: 50 900 000 Ft

A lakásról

Szeged Felsőváros csendes, fás utcájában tulajdonostól eladó 82 négyzetméteres kétszintes tégla lakás. A társasház aljában, külön helyrajzi számon található garázs külön megvásárolható.

A lakás felújítása elkezdődött, befejezése az új tulajdonosra vár. Fűtése gáz-cirkó, lapradiátorokkal. A Vaillant kazán még nem kondenzációs, de jó állapotú. A fűtésrendszer egy éve teljes tisztításon esett át, ami jelentősen növelte a hatásfokát. A melegvizet a földsziten a kazán szolgáltatja, az emeleten villanybojler. A nyílászárók festett fából vannak, részben szúnyoghálóval ellátva. A tetőtéri ablakok műanyagok.

A lakás különösen jó elhelyezkedésű. A belváros 10-15 perc sétára van, buszmegállók, villamosmegállók 4-5 perc sétával elérhetők. Szintén 5 perc sétára éjjel-nappali kisbolt, szupermarket, patika, óvoda, iskola található.  

Az 1990-ben épült társasház háromlakásos lépcsőházában a második illetve harmadik emeletet (tetőtér) kizárólag ez a lakás foglalja el, így lépcsőházi „átjáró forgalom” nincs a lakás előtt, ettől különösen csendes. A lakás két szintjét a lépcsőházi lépcső köti össze, amit kizárólag a lakás lakói használnak, hiszen másik lakás nincs egyik emeleten sem. Éppen ezért az alsó szint előtt már egy biztonsági rács választja le mindkét szintet a lépcsőház többi részétől.

A lakás alsó szintje 42 négyzetméter, ahol egy 25 nm-es szoba, előszoba, fürdőszoba és konyha található. A szoba 4 nagy ablaka fásított, gondozott udvarra néz, ettől világos, kellemes lakószoba válik belőle. A szoba eredetileg két kisebb szobának készült volna, ám az építtető tulajdonos inkább egy tágas szobát szeretett volna. Némi átalakítással azonban lehet két kisebb vagy egy kisebb és egy nagyobb szobát is kialakítani. A szoba burkolata tölgyfaparketta, a többi helység járólapos. A falak festettek.

A felső szint felújítása elkezdődött. Új vízvezetékek lettek kialakítva, a biztosítéktábla valamint a nagyobb fogyasztóknak szánt villanyvezetékek cserélve lettek.  A gáz külön nincs felvezetve az emeletre. A fürdőszoba teljeskörű felújítása 90%-ban készen van. A fürdőszobában sarokkád illetve wc található, a mosdókagyló kiállása is ki lett alakítva, a tervezett mosdószekrényhez a mosdókagyló és a szaniterek is meg vannak vásárolva. Minőségi padlóburkolat illetve spanyol mázas csempe található a falakon. Az emeleten a melegvizet új energiatakarékos Ariston villanybojler szolgáltatja, így gyorsabban ér a kádhoz a melegvíz.

A középen elhelyezkedő  szoba burkolata vízhatlan Klassen laminált padló. A falak gletteltek, a színre festés már az új tulajdonos választása lesz. A nyílászárók keretei le vannak csiszolva, ezek is átfestésre várnak. Itt található a vadonat új Gree hűtő-fűtő klíma, mely még csak kipróbálva volt. Ennek a végleges bekötése még nem történt meg a glettelés és egyéb felújítási munkálatok miatt. A helységben készültek kiállások vizesblokk számára is, így opcionálisan itt is ki lehet alakítani egy konyhát. Ebből a szobából nyílik a fürdő, egy tároló helység mosógéppel, valamint a kisebbik szoba, és az erkély.

A kisebbik szobában hatalmas beépített szekrény található. A felújítás még nem kezdődött el ebben a szobában, mivel az alsó szintet a felsővel összekötő lépcső tervei szerint itt lenne a lépcső teteje. Amennyiben az új tulaj igényelné a belső lépcsőt, a felújítást eszerint is befejezheti. A Klassen padló ide is meg van vásárolva, de jelenleg még a korábbi parketta található a padlón.

A kb. 7 négyzetméteres erkély különlegessége, hogy nagy csukható ablakai vannak. A téli hidegnél ez egy plusz szigetelő réteget jelent, jó időben pedig élvezhetjük a napfényt. A kialakított ablakkereteknek köszönhetően könnyen beszúnyoghálózható a teljes erkély.

A lakáshoz tartoznak a beépített bútorok (konyhabútor, emeleti beépített szekrény), gáztűzhely, mosogatógép, illetve néhány más bútordarab is megállapodás tárgyát képezheti.

Ez a sok lehetőséget rejtő lakás jó választás lehet azoknak, akik szeretnének elkülönült élettereket kialakítani, vagy épp ellenkezőleg, összenyitának két szintet egy tágas családi otthon kialakítás a céljából.

Rezsi

A lakás egyedi mérőórákkal felszerelt. Saját villany, víz és gázóra van. A lakás eddig áram és gáz tekintetében is az átlagfogyasztás alatt „teljesített”. Igaz, a felső szintet senki nem lakta az utóbbi években, csak 10-15 fokra volt felfűtve a csövek és burkolatok megóvása érdekében. Viszont mivel az emeletet az alatta lévő szint fűti, gyakorlatilag fent sosem kellett dolgoznia a radiátoroknak. Az emeleten a vadi új fűtő klímával is rá lehet segíteni a cirófűtésre, illetve lehetőség van további szigetelést letenni a padlástérbe. A fürdőszoba ferde tető alatti része vízhatlan gipszkartonborítást kapott, illetve a kisebbik szobában is van ugyanerre lehetőség. Az erkély zárható és körbeszigetelt, így igazán jól megtartható a hő hideg időben. A tetőablakok műanyagok, jól zárnak. A lakás mindkét szinten keresztül szellőztethető, illetve zöld, fás udvarra nyílik, így még a nyári nagy melegekben is jól visszahűthető a lakás éjszaka.

Az MVM számításai szerint a lakás éves áramfogyasztása 1066 kWh/év, gázfogyasztása 833 m3/év.

A fűtésszezon során átlagosan havi 9000 Ft-os gázszámlák érkeztek.

Eladó garázs 12 négyzetméter

Irányár: 7 900 000 Ft

A garázs

Utcafrontra néző, 12 nm-es, saját villanyórával ellátott garázs. Világítás illetve konnektorok találhatók benne. A garázs felső kb. 70 cm-e két szintben körbe van polcozva, így rengeteg tárolóhelyet is nyer vele az új tulajdonos. A garázs előtt egy autónyi parkolóhely is található, amely kényelmessé teszi a ki- és beállást, de akár itt is parkolhatunk folyamatosan, a parkolás ingyenes.

Elérhetőség

Amennyiben szeretné feltenni kérdéseit, vagy szeretné megtekinteni a lakást és / vagy garázst, e-mailen keresztül állok rendelkezésére a weisz.hanna@gmail.com címen.

Ingatlanosok kérem ne keressenek!